Gijs Versteeg Fotografie

Juliën is een echte superheld!

ENSCHEDE - Woensdag 27 november was het druk bij de McDonald's op het meubelplein in Enschede. Bij aanvang is het meteen duidelijk dat er iets bijzonders aan de hand is. Een grote poster met de tekst 'welkom Juliën', banners bij de ingang en een rode loper verraden de aanwezigheid van een superheld.

Juliën (9) uit Enschede speelt één van de hoofdrollen in de McNificents campagne. Deze superhelden zijn in het leven geroepen om de jarenlange samenwerking tussen McDonald's en het Ronald McDonald kinderfonds te vieren op McHappy Day. Eenmaal binnen is er een gezellige drukte. Er is familie aanwezig, vrienden en medewerkers van het Ronald mcDonald huis. Zelfs de hele klas van Juliën komt langs om hem als superheld te zien. In die drukte zien we Juliën met een grote glimlach de Happy Meals uitserveren, gevolgd door een horde mensen die niks van dit dit tafereel willen missen.

Veel steun
Zijn ouders vertellen: "na zijn geboorte kwamen we er achter dat de luchtpijp en slokdarm van Juliën aan elkaar vast zaten. Hij is hier aan geopereerd en kreeg ontzettend veel complicaties na die tijd. Zodoende moest hij de eerste 20 maanden van zijn leven in het kinderziekenhuis in Rotterdam verblijven. Al die tijd konden wij in het Ronald McDonald huis terecht, zodat we toch in de buurt konden zijn. Voor ons zijn de Ronald McDonald huizen dus ontzettend belangrijk. We vonden het dan ook een grote eer dat we werden gevraagd voor deze campagne! Het is geweldig om hem zo te zien, hij is zelf ook helemaal trots."

Erg leuk
Zelf zegt hij het heel leuk te vinden dat er een McNificent van hem is gemaakt. 'Die is heel sterk en kleverig zodat ik de monsters kan verslaan die mij zo weinig adem geven.' McHappy Day was voor Juliën een onvergetelijke dag.

Meer berichten
 
Auto zoeker