Foto:

Talent exposeert in Pancratiuszaal

HAAKSBERGEN - In het Winter Wonder Weekend, 14 en 15 december, vindt de expositie 'Werken met talenten' plaats in de Pancratiuszaal aan de markt in Haaksbergen (tegenover de Pancratiuskerk).

Exposeren betekent jezelf kwetsbaar opstellen: wat vindt men van het werk waar jij ziel en zaligheid in hebt gelegd? Dit jaar heeft men opnieuw drie kunstenaars bereid gevonden om hun nieuwste werken te tonen. Het zijn: Yesa Bozoghlan, Elles Veltkamp en Marian Cappers. Voor Marian is het zelfs haar eerste expositie. Zij stelt zich graag even aan u voor:

"Mijn naam is Marian Cappers en ik ben 58 jaar oud. Sinds half juli 2019 woon ik met veel plezier in Haaksbergen. Hiervoor heb ik 40 jaar in de Deventer gewoond. Ik werk nog wel in Deventer als parttime kinderverpleegkundige op de neonatologie-unit van het Deventer Ziekenhuis. Ik ben moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 2 kleinkinderen. Met schilderen houd ik me al ongeveer 13 jaar bezig. Ik heb van alles uitgeprobeerd, van werken met acrylverf tot aquarelleren. Dit alles altijd hobbymatig en ik ben daarbij begeleid door verschillende mensen. De laatste paar jaren heb ik les van een geweldige lerares. Ze bekijkt samen met mij wat ik al kan, wat er in me zit en ze haalt het beste in mij naar boven. Voor mij is dat de mooiste en fijnste manier om met schilderen bezig te zijn. Op deze manier maakt het schilderen mijn hoofd leeg en kan ik volledig ontspannen en bij mezelf komen. Er is geen dwang of prestatie, van binnen wordt mijn creativiteit aangeboord. Soms weet ik even niet hoe ik verder moet en dan kijk ik een tijdje stil naar mijn doek. Ik kom daarna altijd weer in beweging. Ineens voel ik dan weer hoe ik verder moet en welke kleuren ik wil gebruiken.
Ik heb me een jaar beziggehouden met realistisch schilderen. Daar ben ik niet mee verder gegaan, omdat er voor mij iets krampachtigs zit in het fotografisch naschilderen van objecten. Dat gaf voor mij niet de ontspanning die ik juist zocht tijdens het schilderen. Ik hou mij nu bezig met landschappen, portretten en abstract en organisch schilderen.Vooral abstract schilderen geeft me veel vrijheid en heeft daarom mijn voorkeur."

De toegang is gratis. Geopend: zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Meer berichten
 
Auto zoeker