Foto:

WMO-hulpactie goed op gang

ENSCHEDE - De onlangs gestarte WMO-hulpactie 'Gratis rechtshulp bij onvoldoende thuishulp' begint flink op gang te komen.

De actie richt zich op ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die te weinig huishoudelijke hulp krijgen van de gemeente. Maar dat geldt ook voor alle andere WMO-voorzieningen. De deelnemende juristen mr. Kevin Wevers uit Aalten en mr. Linda de Widt uit Enschede voeren voor de inwoners van Enschede gratis bezwaar, beroeps- of hoger beroepsprocedures.

Groot belang
"We hopen met deze collectieve hulpactie onze inwoners weer hoop te geven die niet zijn opgewassen tegen de gemeente. Zeker nu we weten dat er dit jaar in onze stad ruim 6.000 WMO-herindicaties zullen plaats vinden. Ideaal is als men binnen de bezwaartermijn van 6 weken contact opneemt met onze juristen. Maar ook als deze bezwaartermijn al weken of maanden verstreken is weten onze juristen er wel raad mee. Zij dienen dan gewoon een nieuwe aanvraag 'Ondersteuning bij het Huishouden' in bij de gemeente", aldus initiatiefnemer René Beunders.

Informatieavond
Ook kon hij onze redactie melden dat de eerste informatie avond bij Lokaal FNV Enschede op woensdag 20 november als zeer geslaagd kan worden beschouwd. De hulpactie voor Enschede heeft dankzij de berichtgeving van RTV Oost ook reacties opgeleverd van inwoners uit andere Twentse en Sallandse gemeenten. De organisatoren, de Stichting 'Sociaal Hart Enschede' en Lokaal FNV Enschede en haar deelnemende juristen hebben daarom besloten ook gratis rechtshulp te verlenen aan inwoners buiten de gemeente Enschede. Mensen kunnen zich aanmelden bij jurist mr. Kevin Wevers uit Aalten, tel. 0543-537335, email info@juristwevers.nl óf advocaat mr. Linda de Widt uit Enschede, tel. 053-4300155, email info@advocatenkantoordewidt.nl

Foto:
Marije Weterings

Meer berichten
 
Auto zoeker