Foto:

Gemeente helpt bij zorgverzekeringen lage inkomens

HAAKSBERGEN - Net als voorgaande jaren kunnen inwoners van Haaksbergen met een laag inkomen bij de gemeente terecht voor een collectieve zorgverzekering. Zorgverzekeraar Menzis heeft hier wederom mee ingestemd.

Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan een collectieve zorgverzekering vanuit de gemeente goedkoper zijn voor mensen met een lager inkomen. Zij profiteren zo van collectiviteitskorting, maar zijn daarmee wel beperkt tot de beschikbare pakketten. Voor inwoners van Haaksbergen zijn dit drie mogelijkheden, namelijk een klein aanvullend pakket genaamd GarantVerzorgd1, GarantVerzorgd 2 met een uitgebreidere dekking of een zeer uitgebreid pakket genaamd GarantVerzorgd3. Bij allen is naast het basispakket een aanvullend pakket en de tandarts inbegrepen. Bij GarantVerzorgd3 is het eigen risico ook meeverzekerd.

Poliswijzer
De gemeente Haaksbergen helpt inwoners ook vooruit als ze besluiten om niet voor de collectieve zorgverzekering te gaan. Met hun eigen poliswijzer op poliswijzer.nl/haaksbergen kan men gemakkelijk bekijken welke zorgverzekering voor hun het meest ideaal is. Dit hangt onder andere af van je inkomen, je gezondheid en de zorg waar je gebruik van maakt of verwacht te gaan maken. De gemeente Haaksbergen heeft hiervoor alle zorgverzekeraars al op een rijtje gezet zodat men binnen enkele minuten een handig overzicht heeft van de beste verzekeraars.

Noaberpoort
Inwoners van Haaksbergen kunnen voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering terecht bij Menzis zelf of bij Noaberpoort. Hier wordt ook toegelicht wie in aanmerking komt om zich via de gemeente collectief te laten verzekeren. Overstappen op een andere zorgverzekering kan nog tot het einde van het jaar. De nieuwe premies van je huidige verzekeraar zijn inmiddels bekend; deze zijn op 12 november bekend gemaakt.

Meer berichten
 
Auto zoeker