Foto:

Akkoord bereikt over Stepelerveld

HAAKSBERGEN - Het Stepelerveld moet het duurzaamste bedrijventerrein van Twente worden. Afgelopen 9 november werden de plannen hiervoor getekend door Louis Koopman, wethouder van de gemeente Haaksbergen, en Edwin Oostinga van bouwbedrijf Strukton.

Deze bouwteamovereenkomst vormt de basis voor de plannen voor het Stepelerveld. De verwachtingen voor het bedrijventerrein zijn hoog gespannen en er wordt al lange tijd over gesproken. Het doel is om met dit bedrijventerrein het felbegeerde BREEAM-NL keurmerk te bemachtigen. Stepelerveld zou daarmee het eerste Twentse bedrijventerrein worden met deze onderscheiding.

Tevreden
"Om dit voor elkaar te krijgen is de afgelopen maanden veel gesproken", vertelt wethouder Koopman. "We zijn heel tevreden over de aanpak tot nu toe, ook vanwege het enthousiasme bij bijvoorbeeld de bedrijvenvereniging." "Het is voor ons als gemeente een extra bevestiging dat bedrijven écht de meerwaarde van een groen imago zien. Én daarbij de voordelen onderschrijven dat we zowel gebied als gebouwen aanpakken", aldus de wethouder.

Groene innovatie
Het Stepelerveld moet een verzameling van groene innovaties worden. Behalve het opvangen van regenwater, het opwekken van groene stroom en meer bekende technieken worden er ook heel nieuwe methoden geïntegreerd in het gebied. Het doel is om niet alleen de gehuisveste bedrijven op het toekomstige terrein duurzaam te maken, maar ook het gebied er omheen te waarborgen door hier respectvol en zuinig mee om te gaan. Naar verwachting zal in het voorjaar van 2020 de voorbereiding voor de bouw op het terrein van start gaan. Dit wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Strukton.

Kavels
Symbolisch voor het ondertekenen van de plannen is tegelijkertijd het bouwbord onthuld aan de rand van het terrein. Ondertussen gaat de werving voor bedrijven door die zich willen vestigen op het Stepelerveld. Er zijn momenteel nog een aantal kavels beschikbaar.

Meer berichten
 
Auto zoeker