sdr
sdr (Foto: )

Sint Nicolaaswandelingen DIO

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 organiseert de Wandelkring DIO weer de Sint Nicolaaswandelingen. Al vele jaren is de Goedheiligman samen met zijn pieten aanwezig bij dit evenement. Voor jong en oud zal hij een traktatie meenemen, terwijl de zwarte pieten royaal met snoep zullen strooien.

Wandelaars hebben beide dagen de keus uit diverse afstanden en er zijn ruime starttijden: De 30 km tussen 09.00 en 11.00 uur. De 20 km tussen 09.00 en 12.00 uur. De 15 km tussen 09.00 en 13.00 uur. De 10 en 5 km tussen 09.00 en 14.00 uur.
De routes starten vanaf de kantine van de Sporthal De Els, Trompstraat 20 in Haaksbergen. Op deze locatie is een ruime parkeerplaats.

Geniet van buitengebied
Ook dit jaar zijn de routes weer met zorg uitgezet in het fraaie buitengebied van Haaksbergen. De wandelaars brengen een bezoek aan het Buurserzand, Stepelerveld, het van Heeksbos en het Grintenbos. Op alle routes/afstanden zijn rust- en verzorgingsposten ingericht. Ook het Rode Kruiskorps Haaksbergen is aanwezig voor de nodige voetverzorging. De route is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving waarbij ook een beschrijving is opgenomen wat betreft de natuur en de bezienswaardigheden die men in de buurt aantreft. Deelnemers - vooral die van buiten Haaksbergen - stellen deze extra informatie op prijs. Daarnaast verzorgt op de start- en finishlocatie een groep DIO-dames weer een grote tombola. Vele honderden prijzen zijn als vanouds beschikbaar gesteld door de ondernemers van Haaksbergen. Sint is hier regelmatig aanwezig, maar hij zal ook de verzorgingsposten bezoeken en langs de route aanwezig zijn.

Inschrijfgeld
Er wordt inschrijfgeld gevraagd. Leden van WK DIO betalen € 1,50. Niet-leden € 3,50 en basisschoolleerlingen € 2,00.

Kerstwandeling
Op tweede kerstdag, 26 december, wordt het wandeljaar afgesloten met de Kerstwandeling. De start van dit evenement is bij Recreatiehof 't Stien'nboer (Scholtenhagenweg 42) en de wandelaars kunnen ook dan kiezen uit verschillende afstanden: 20, 15, 10 en 5 kilometer. Zie voor meer informatie: www.wkdio.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker