Foto:

Kamerkoor Canteklaer geeft tweede concert op zondag

ENSCHEDE - Kamerkoor Canteklaer viert deze maand haar 30-jarig jubileum met de concertreeks "The Passing of the Year". Het eerste concert was op zondag 10 november in het Gildehaus. Het tweede concert is op zaterdag 23 november om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk.

Canteklaer werkt tijdens de reeks samen met pianist Gerard van Kempen. Op het programma staan werken van Engelse componisten uit de 19e en 20e eeuw. Zoals "Five Flower Songs" van Benjamin Britten, "Lux Aeterna" van Edward Elgar, maar ook het relatief onbekende "The Passing of the Year" van Jonathan Dove. Daarnaast zijn er enkele op folk songs gebaseerde werken van Gustav Holst en E.J. Moeran. Gerard van Kempen speelt ook twee pianostukken van Benjamin Britten. Kamerkoor Canteklaer bestaat uit 25 geschoolde amateurzangers en staat sinds 19 jaar onder leiding van dirigent Iassen Raykov. In 2015 won het koor de eerste prijs bij het Kloster Frenswegen Concours.

Praktische informatie
Kaarten voor het concert zijn in de voorverkoop te bestellen voor € 12,50 via www.canteklaer.nl. (Op 23 november ook aan de kassa te koop voor € 15,00.) Locatie: Varviksingel 139 in Enschede.

Meer berichten
 
Auto zoeker