Foto:

Wonen in de De Weert en Theo Scholte scholen

HAAKSBERGEN - De panden van basisscholen De Weert en Theo Scholte zullen in de nabije toekomst dienst doen als woningen. Dit is door de gemeente besloten als tussenoplossing. De panden worden uiteindelijk gebruikt om leerlingen van het Assink Lyceum te huisvesten tijdens de nieuwbouw.

Het oorspronkelijke plan was om beide vestigingen te slopen, maar de gemeente ziet nu een handige oplossing voor het Assink Lyceum. De geplande nieuwbouw van die school zal gepaard gaan met een periode dat een aantal leerlingen op andere locaties les moeten krijgen. Hiervoor worden de twee panden van De Weert en Theo Scholte overwogen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de plannen om de panden te slopen voorlopig is uitgesteld.

Overbodig
De twee basisscholen werden lange tijd gebruikt door veel inwoners van Haaksbergen. De meeste kinderen in Haaksbergen bezochten wel een van beide scholen om het basisonderwijs te volgen. Met de komst van nieuwe basisschool de Kameleon zijn de twee oudere scholen min of meer overbodig geworden. De Kameleon opende haar deuren na de zomervakantie van dit jaar en biedt nu basisonderwijs voor de Haaksbergse jeugd. Daarmee kwam een natuurlijk einde aan basisscholen De Weert en Theo Scholte.

Woningen
Omdat de plannen voor het Assink Lyceum nog ver voor ons liggen, besluit de gemeente om de voormalige schoolgebouwen te laten bewonen. Dit is een bijzondere keuze, die echter steeds vaker wordt gemaakt voor het behoud van panden. De redenatie hierachter is dat bewoonde panden worden onderhouden en er toezicht op is. Als de panden langere tijd leeg staan is de kans groot dat het gekraakt wordt of dat het slachtoffer wordt van vandalisme. Een bijkomend voordeel is dat de panden tijdelijk onderdak bieden aan mensen die anders moeilijk aan een woning kunnen komen. Het kan voor hen een opstapje zijn naar een permanente woonruimte. De gemeente gaat voor dit project in zee met een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze constructie om alles goed te regelen voor alle partijen. De eerste stappen zijn inmiddels genomen; er is een omgevingsvergunning aangevraagd en omwonenden zijn met een brief ingelicht over de plannen.

Meer berichten
 
Auto zoeker