Dag van de Mantelzorg

HAAKSBERGEN - Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Ze dragen bij aan het aangenaam wonen en ouder worden in Haaksbergen. Zeker tegenwoordig waar professionele zorg onder druk staat van bezuinigingen, is de rol van de mantelzorgers alleen maar groter én belangrijker geworden. Om hen in het zonnetje te zetten is er de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Komende zondag 10 november zal Haaksbergen de mantelzorgers in het zonnetje zetten. Jaarlijks organiseert men deze speciale dag. Dit jaar zijn de mantelzorgers te gast bij de Rabobank in Haaksbergen. Ze worden 's ochtends om 10.30 uur ontvangen met koffie en wat lekkers, gevolgd door een gezellige pubquiz en een heerlijke lunch. Rond 14.30 uur sluit men af met een muzikale verrassing. Mantelzorgers die bij de gemeente bekend waren kregen een uitnodiging, anderen konden zich op eigen gelegenheid inschrijven.

Goed ondersteunen
Het waarderen van de mantelzorgers past ook binnen het actieve ondersteuningsbeleid van de gemeente. Mantelzorg is een fysiek en mentaal uitdagende taak. Zij combineren dit vaak met een baan, studie of gezin, waardoor overbelasting op de loer ligt. De gemeente heeft diverse mogelijkheden om mantelzorgers te ondersteunen. Bijvoorbeeld respijtzorg, waarbij een ander de taken even op zich neemt. Wie hulp nodig heeft kan contact opnemen met de Noaberpoort. Nog lang niet alle mantelzorgers zijn bekend bij de Noaberpoort maar zij maken wel graag kennis met deze mantelzorgers om hen te informeren over de mogelijkheden.

Meer berichten
 
Auto zoeker