Culturele Streekweek

HAAKSBERGEN - Kulturhus Haaksbergen houdt tradities graag in ere. Binnenkort vinden er weer diverse voorstellingen en vertoningen plaats in theater De Kappen in het kader van de Twentse Culturele Streekweek.

Jan van der Geest uit Enschede is zijn halve leven al actief als filmer. Hij is enkele jaren geleden begonnen met het filmen van natuurgebieden in Twente, waaronder De Mosbeek. Deze beek ontspringt op de westflank van de stuwwal van Ootmarsum, loopt via Springendal en een groot aantal bronnen richting Vasse-Mander en mondt uit in de Geesterse Molenbeek. Op dinsdag 19 november om 20.00 uur is de natuurfilm 'De Mosbeek' te zien.

Tweeduuster
'Hee is oet de tied kommn' is een uitdrukking die elke Twentenaar kent. Zodra je 'oet de tied' bent, dan blijf je dat wel even. Tweeduuster vindt juist dat wat je 'in de tied' doet belangrijk is. 'Tweeduuster' komt uit het Nedersaksisch dialect en staat voor het kortdurende schemermomentje in de vooravond dat ruimte schept voor mijmering en overpeinzing. Een inspiratiebron voor Jan Riesewijk en zijn gezelschap. Ze nemen u mee op een Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning met mooie leedkes en vertelsels over liefde, lust, leed, leven en lachen in onze mooie moodersproake. Op vrijdag 22 november treedt de band op. De voorstelling "In de Tied" begint om 20.30 uur.

Toneelgroep Fleringen
Toneelgroep Fleringen viert het 60-jarig bestaan met een speciale jubileumvoorstelling vol met Twentse humor en hilarische taferelen. Kunstschilder Valentijn woonde 60 jaar geleden met zijn vrouw Lena in een Twents dorpje. Hij verdient goed aan zijn kunstwerken. De melkboer snapt niets van zijn geklieder, maar kunsthandelaar Lambert is juist razend enthousiast. Er is wel iets mysterieus aan de kunst van Valentijn, maar niemand die erachter komt. We treffen Valentijn en Lena 60 jaar later opnieuw als hun achterkleindochter een scriptie over Valentijn gaat schrijven en zij bijzondere ontdekkingen doet. De voorstelling "De tijd zal het leren" wordt zaterdag 23 november opgevoerd, aanvang om 20.00 uur.

Kaarten
Kaarten kunt u bestellen via www.dekappen.nl. De theaterkassa is maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur (Blankenburgerstraat 40-42) en telefonisch te bereiken via 053-5730200.

Meer berichten
 
Auto zoeker