Extra toezicht tijdens de Week van de Veiligheid

HAAKSBERGEN - Wellicht is het opgevallen dat er de afgelopen week extra inzet was bij toezichthouders overal in Haaksbergen. In het kader van de Week van de Veiligheid waren zij extra actief. Het doel hiervan was vooral preventie en bewustwording.

De nationale Week van de Veiligheid begon op maandag 7 oktober en duurt nog tot en met dit weekend. In het hele land is er extra aandacht voor dit onderwerp. Vooral inwoners spelen een belangrijke rol hierin. Als zij goed geïnformeerd worden over de gevaren en waar ze alert op moeten zijn, maken criminelen minder kans op succes. Met die gedachte was er de hele week extra toezicht in alle wijken op inbraakpreventie. Maar Haaksbergenaren werden ook zelf betrokken in deze preventie. Wie woensdagochtend de weekmarkt bezocht kon hier toezichthouders treffen die het winkelend publiek voorzien van informatie over oplichting. Wie zich bewust is van de handelswijze van oplichters, is een minder makkelijk slachtoffer en kan tevens de politie waarschuwen.

Fietsen graveren
De Week van de Veiligheid omvat een breed onderwerp. Behalve inbraak en oplichting is fietsendiefstal ook nog steeds een actueel agendapunt in veel steden. Daarom zijn er op de weekmarkt afgelopen woensdag ook talloze fietsen van bezoekers gratis gegraveerd. Het graveren van fietsen maakt dat ze veel gemakkelijker op te sporen zijn, waardoor dieven eerder eieren voor hun geld zullen kiezen. Het is slechts een van de manieren waarop diefstal wordt tegengegaan. Bezoekers werden verder geïnformeerd over dit en andere gerelateerde onderwerpen met verschillende flyers die werden uitgedeeld.

Tenslotte werd het onderwerp heling breed uitgemeten tijdens deze week. Een lastig onderwerp, want wie onbewust mee doet aan heling door een gestolen voorwerp te kopen, is ook schuldig voor de wet. Dit vraagt om alertheid bij iedereen. Is een voorwerp dat je graag wil veel goedkoper dan gebruikelijk? Houd dan rekening met heling en bedank er voor of zoek uit waar het voorwerp vandaan komt. Dit kan onder andere met de app van www.stopheling.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker