Haaksbergen gaat voor duurzaam

HAAKSBERGEN - Op donderdag 17 oktober is het eindelijk tijd voor de gemeente om een initiatief te lanceren waar al lange tijd aan wordt gewerkt achter de schermen. Haaksbergen is vanaf dat moment een energiecorporatie rijker. Deze wordt gevormd door inwoners en lokale ondernemers.

Voor aanstaande donderdag staat er, naast de lancering van de energiecorporatie, een inspiratieavond in de agenda. Onder de naam "Greun veur mekaar" wordt deze avond gesproken over hoe duurzaamheid met samenwerking bereikt kan worden. Diverse spreker zullen op geheel eigen wijze het onderwerp benaderen. Onder hen is ook Bram Tankink, oud-wielrenner en oud-Haaksbergenaar die tegenwoordig werkt voor een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en energie. Voor deze inspiratieavond is iedereen welkom die geïnteresseerd is in het onderwerp en de corporatie. De gemeente verwelkomt ook op deze avond nog nieuwe leden voor de energiecorporatie.

Samenwerking
De energiecorporatie is een project dat al langere tijd achter de schermen speelt bij de gemeente Haaksbergen. Door betrokken inwoners en ondernemers met elkaar in contact te brengen hoopt de gemeente de duurzaamheid aanzienlijk te kunnen verbeteren. De samenwerking moet leiden tot het uitwisselen van nieuwe ideeën en de uitvoering ervan. Zo kunnen zowel bedrijfspanden als woningen zuiniger gemaakt worden als men collectief werkt aan oplossingen hiervoor. Met deze gedachte werd het motto "Greun veur mekaar" al snel geboren, verwijzend naar de gezamenlijke verantwoordelijkheid. "Alle hulp van inwoners, ondernemers en instellingen is nodig. Het ís overigens ook ieders verantwoordelijkheid om een leefbare wereld na te laten. Dat mogen we niet op elkaar afschuiven." Zo licht wethouder Louis Koopman toe.

Aanmelden
De inspiratieavond op 17 oktober zal worden gehouden in het Kulturhus Haaksbergen aan de Blankenburgerstraat vanaf 19.00 uur. De organisator, Ster in Samen Duurzaam, stelt aanmelden vooraf op prijs, maar benadrukt dat iedereen met interesse in het onderwerp van harte welkom is. Aanmelden kan via www.sterinsamenduurzaam.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker