Bezoek de Museum Buurtspoorweg

BOEKELO/HAAKSBERGEN - De herfstvakantie is bij uitstek de gelegenheid om er op uit te gaan met het hele gezin. Kom eens naar de Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen en ontdek hoe men vroeger per spoor reisde.

Van 16 tot en met 27 oktober rijden ze bijna elke dag met de historische treinen heen en weer tussen station Haaksbergen en station Boekelo. Op woensdag 16 en woensdag 23 oktober is men de hele dag geopend; er zal dan drie keer gereden worden met de stoomtrein. De diesellocomotieven zullen rijden op maandag 21, dinsdag 22, donderdag 24 én vrijdag 25 oktober. Op deze dagen is het museum geopend van 13.00 tot 16.00 uur en rijdt de dieseltrein met ouderwetse rijtuigen één keer om 14.00 uur.

Speciale avondrit
Zaterdag 19 oktober organiseert Museum Buurtspoorweg een speciale avondrit met haar stoomtrein. Beleef een historische stoomtreinrit in het donker! Dat is natuurlijk een heel bijzonder begin van je herfstvakantie. De stoomtrein vertrekt deze avond om 18.30 vanaf station Haaksbergen en is om 20.05 weer terug. In de museumloods in Boekelo kun je trouwens nog vele indrukwekkende modelbanen bewonderen die daar al staan opgesteld voor de Najaarsstoomdag op zondag 20 oktober.

Najaarsstoomdag
Tijdens de Najaarsstoomdag zal al het rijdende materieel in actie komen tijdens een extra uitgebreide dienstregeling. De treinen rijden deze dag maar liefst 11 keer heen en weer tussen Haaksbergen en Boekelo, elke keer in een andere samenstelling. Daarnaast is er van alles te zien en beleven op de stations. Deze dag is ook prima te combineren met een bezoekje aan Oude Voertuigendag in Boekelo of de Najaarskermis in het centrum van Haaksbergen.

Dag van de Markt
Woensdag 23 maart is het in Haaksbergen Dag van de Markt. Samen met de ondernemers van de markt heeft Museum Buurtspoorweg een leuke speurtocht uitgezet. Een speurtocht waarbij gezocht moet worden naar een woord en waarmee in elk geval een kinderkaart voor een treinrit bij MBS te verdienen is. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten van de Museum Buurtspoorweg ook op: www.museumbuurtspoorweg.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker