Cursus van Rijssens Museum samen met het Twentehoes

RIJSSEN – Het Rijssens Museum verzorgt in samenwerking met het Twentehoes een cursus Twentse taal, cultuur en geschiedenis. Cursusleiders Gerrit Kraa en Gerrit Dannenberg geven de 4 cursusavonden op het Rijssens Museum van 19.30 uur tot 21.15 uur.

De cursus start maandag 21 oktober in ’n Koffiehook van het brandweermuseum. De volgende cursusavonden zijn 28 oktober, 4 november en 2 december. In overleg met de cursisten kan de lessenreeks uitgebreid worden met twee extra avonden op 9 december en 16 december. Opgeven kan per e-mail op info@rijssensmuseum.nl Het maximaal aantal deelnemers ligt op 15. Kosten voor 4 avonden zijn 80 euro inclusief twee keer koffie/thee. Donateurs van het Rijssens Museum betalen 70 euro en wie zich opgeeft als donateur ook.

Twentebreed
De korte leergang wordt gegeven onder het motto Twentebreed. Daarin is aandacht voor de Twentse streektalen ten opzichte van het Nederlands en andere talen. Uiteraard is er aandacht voor het Rijssens dialect. Maar ook de Twentse geschiedenis en wat Twente heeft aan waardevolle cultuurhistorische zaken komt aan de orde. Verder zal de huidige kwaliteit van proza en poëzie in de streektaal kritisch tegen het licht worden gehouden en vooral ook welke kant het op moet met alle inspanningen om hoogwaardig dialect te behouden.

Het cursusgeld kan op de eerste cursusavond voldaan worden.

Meer berichten
 
Auto zoeker