Wereldkoor IntervOcaal genomineerd voor titel

ENSCHEDE - Onder auspiciën van UNESCO hebben de Stichting Eén Land Eén Samenleving en stichting het Paleis van de Verdraagzaamheid het Enschedese koor IntervOcaal genomineerd voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid.

Wat het koor zo bijzonder maakt is dat het leden kent uit 15 verschillende landen en culturen met hun eigen tradities en liederen. Onder leiding van dirigent Diet Gerritsen zingt IntervOcaal die liederen uit de hele wereld. Het koor is ontstaan als reactie op de aanslag op de WTC torens in New York op 9-11. Samen zingen met anderen, met mensen uit de hele wereld omdat veel ellende in de wereld voortkomt uit angst voor 'die ander'. Ook in Enschede, waar 150 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn, is het samenleven met anderen soms ingewikkeld. Hoe dan ook is het elkaar kennen vaak basis voor vriendschap en tolerantie.

Bijzondere voordracht
IntervOcaal is voorgedragen als enige vertegenwoordiger voor deze award vanuit Overijssel en ook nog het enige koor dat vanuit de 12 provincies genomineerd is. De winnaar van de Award wordt bekend gemaakt op 16 november in Amsterdam. De organisatie met de meeste stemmen van 12 genomineerden in Nederland is de winnaar. IntervOcaal steunen kan op de website van www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl. Het koor treedt op 27 oktober 's middags in de Grote Kerk in Enschede op bij het orgelconcert van Gijs van Schoonhoven.

Meer berichten
 
Auto zoeker