Enschede op zijn kleurrijkst met Coming Out Dag

ENSCHEDE - De stad Enschede is er eentje van diversiteit; met ruim 160 verschillende culturen, vele religies en vele leefwijzen. Een stad waar we open en tolerant zijn naar elkaar. En dus ook een stad waar seksuele diversiteit in alle facetten gevierd mag worden. Deze vrijdag viert Enschede dan ook met enthousiasme de Coming Out Dag.

Coming Out Dag is een internationale dag om aandacht te vragen voor tolerantie van seksuele diversiteit. Helaas is dit lang niet altijd vanzelfsprekend; ook in een diverse stad als Enschede is af en toe nog intolerantie en discriminatie te vinden. De Coming Out Dag is dan ook niet alléén een feestje - het is ook een moment om na te denken over het verbeteren van deze acceptatie.

Regenboogstad
De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische, homoseksuele mannen, biseksuelen, trans- en intersekse personen. In Enschede wordt de vlag gehesen op het stadhuis, stadskantoor, bij een groot aantal scholen, zorginstellingen, horecabedrijven, politie, en de Regio Twente. Enschede hijst vrijdag de regenboogvlag, voorafgegaan door een Regenboogontbijt waar alle Enschedeërs welkom zijn om aan te schuiven.

Leuke activiteiten
Dinsdag begonnen de Regenboogdagen die tot en met zondag duren. In Enschede staan verschillende activiteiten op het programma en voeren vele bedrijven en organisaties de regenboogvlag, waaronder ook veel horecagelegenheden. Zaterdag staat nog een lezing bij Saxion op het programma, Raymi Sambo in gesprek met filosoof Bart van Haaster. Zondag heeft een cultureel tintje, met muziek, gedichten en verhalen in het Metropoolcafé rond dit thema. Het volledige programma van de Regenboogdagen staat op www.regenboogdagen.nl.

Inclusieve stad
Wethouder Kampman: "Als college van Enschede werken we aan een inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Je hebt het recht om te zijn wie je bent en je veilig te voelen, ongeacht gender, geloof, seksuele oriëntatie of identiteit. In Enschede onderstrepen we dit met het laten zien van de regenboogvlag tijdens het Regenboogontbijt en de vele activiteiten tijdens de Regenboogdagen."

Meer berichten
 
Auto zoeker