De Stedelijke Mavo krijgt subsidie voor filmproject

ENSCHEDE - De Stedelijke Mavo krijgt samen met Het Erasmus uit Almelo en culturele instellingen Concordia en Theatermakerij Enschede een subsidie van 50.000 euro toegekend van het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie voor de ontwikkeling van een filmleerlijn. De school die deel uitmaakt van Het Stedelijk Lyceum en is gevestigd aan de Jan Vermeerstraat 49, gaat het geldbedrag inzetten tijdens de talenturen.

Tijdens het project (met als titel 'De Beeldbastards') gaan de twee middelbare scholen en culturele instellingen intensief samenwerken om filmlessen voor klas 1 t/m 3 te ontwikkelen. Tijdens de filmlessen leren de leerlingen een eigen film maken. Het manipuleren van beeld en het productieproces rondom het maken van een film (speelfilm, reclame-/promotiefilmpje en documentaire) komen hierbij onder andere aan bod. Het project wordt op De Stedelijke Mavo een onderdeel van de talenturen.

Talenturen
De talenturen zijn bedoeld om leerlingen hun (verborgen) talenten te laten ontdekken. Dit past bij één van de pijlers, 'grensverleggend', waarop het onderwijs op De Stedelijke Mavo is gebaseerd. Tijdens de talenturen worden leerlingen sportief, cultureel, kunstzinnig en sociaal uitgedaagd om te ontdekken welke kwaliteiten de leerling heeft. Per leerjaar verschilt hoe de talenturen worden ingevuld. In het eerste jaar gaat het met name om een verbreding van je kennis, het tweede jaar gaat het om een verdieping en in het derde jaar zijn de uren vooral gericht op de oriëntatie op toekomstige beroepen. Filmeducatie heeft tot op heden nog geen plek gekregen in de talenturen, maar daar komt met de toegekende subsidie verandering in.

Meer berichten
 
Auto zoeker