<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195307&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Regenboogdagen Enschede

ENSCHEDE - Enschede kan zich opmaken voor een vol en gevarieerd programma tijdens de Regenboogdagen van dinsdag 8 oktober tot en met zondag 13 oktober. De activiteiten zijn niet alleen zijn bedoeld voor LHBTI'ers maar voor alle Enschedeërs: van jong tot oud.

De Regenboogdagen benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Wethouder Arjan Kampman: "Enschede is een Regenboogstad. Een stad vol diversiteit. Iedereen mag zichzelf zijn in onze stad; altijd en overal. Ongeacht geslacht, geloof, seksuele oriëntatie of identiteit. Als college vinden we dat belangrijk. Daarom staan we achter de Regenboogdagen". Enschede was de afgelopen jaren erg actief op dit vlak.
Veel te beleven
Op woensdagmiddag is de kick-off van de Regenboogdagen. In de dagen daarna vinden er meer dan 15 activiteiten plaats die net zo divers zijn als de LHBTI+-gemeenschap zelf. Indrukwekkend, leerzaam, verkwikkend, gezellig of confronterend, maar altijd memorabel.

Iedereen doet mee
Organisaties als FC Twente, Concordia, Metropool en meerdere horecagelegenheden dragen het initiatief een warm hart toe en dragen hun steentje bij. Hogeschool Saxion organiseert een educatieve middag met lezingen van interessante gasten, Concordia een culturele avond met film en theater, Alifa neemt een verhalenavond voor zijn rekening en MIAUW organiseert het eindfeest in Metropool.

Zichtbare actie
In het straatbeeld is gedurende de week veel meer kleur te zien. De regenboogvlag gaat uit en er is ruimte voor een knipoog met teksten op bordjes en worden Enschedese 'landmarks' voorzien van een vrolijk regenboogeffect. Met de nieuwe website en huisstijl moeten de Regenboogdagen echt een begrip worden in Twente, zo hoopt men.

Het programma
Het volledige programma staat op: www.regenboogdagen.nl/ Je kunt dit ook volgen op Instagram en liken op Facebook. Enkele hoogtepunten zijn onder meer voorlezen door dragqueens in de bibliotheek, een muziekcafé met FC Twente Vrouwen in Metropool, een 'Rainbow Meet-Up van het COC en een karaokeavond bij Stonewall. Er zijn ook serieuze items, zoals een documentaire over de 'roze revolutie' in Nederland.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195307&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195345&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195318&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>