Foto: Willem Heijdeman

Excursie Groei en Bloei naar Denekamp

DENEKAMP - Groei en Bloei Enschede-Losser verzorgt op 27 juli een excursie naar de hoffelijke tuin van Ria en Ton Bruns in de landschappelijke omgeving van Denekamp en daarna naar de Schaapskooi Stroothuizen.

De groep bezoekt een tuin met mooie architectonische vormen en details waarin cottage-achtige borders en Engelse rozen zijn opgenomen. In elk jaargetijde heeft deze boeiende tuin met tuinkamers veel moois te bieden. Op diverse plaatsen in de tuin zijn zitplekken aangelegd. Deze "Hof" heeft veel verrassende doorkijkjes, zodat op veel punten een blik geworpen kan worden op het omringende Twentse landschap met de weilanden, bossen en houtwallen. Ook de Schaapskooi speelt een belangrijke rol bij de aanleg van de tuin. Ria is tuinarchitecte en kan veel over het ontstaan en de ontwikkeling van de tuin vertellen.

Schaapskooi
Schaapskooi Stroothuizen ligt in de buurt, weggestopt tussen bossen, vennen en heide en staat op een van de mooiste plekjes van Twente. Schapen lopen er vrij rond en de Schaapskooi is zo gebouwd dat schaap, mens en natuur in perfecte harmonie kunnen samenkomen en genieten. Er kan vanuit de schaapskooi gewandeld worden.

Ga mee
De excursie zal gehouden worden op 27 juli. De start is om 10.30 uur bij de tuin aan de Punthuizerweg 30 in Denekamp. Daarna gaat men om 11.45 uur naar de schaapskooi Stroothuizen, Stroothuizerweg 37, Denekamp. Deelname kost 3,50 euro per persoon voor leden, niet-leden betalen 5 euro. Carpoolen: vertrek 10.00 uur tegenover McDonald's Oldenzaal. Opgave voor deze gezellige excursie per e-mail bij: corryhuijbregts@gmail.com.

Meer berichten
 
Auto zoeker