Corbeel & Greven herstelt grafmonumenten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HAAKSBERGEN - Een graf is meer dan alleen een steen met een naam. Het is de plek waar vele herinneringen aan uw naaste weer naar boven komen. De mooie momenten die blijven, ook wanneer zij er zelf niet meer zijn. Deze herinneringen wilt u als nabestaande natuurlijk koesteren bij een grafmonument dat recht doet aan de persoon die er begraven is.

Nabestaanden verzorgen vaak met grote liefde een graf van een dierbare overledene. Doordat de monumenten dagelijks bloot staan aan de elementen, is af en toe wat meer onderhoud nodig. De monumenten van tegenwoordig zijn veelal geproduceerd uit een graniet achtige steensoort of iets vergelijkbaars. Dit is technisch gezien een zeer duurzaam product en vraagt veel minder onderhoud dan een monument welke uit een marmersoort geproduceerd is. Marmer is namelijk kalkhoudend en dit materiaal zal dus meer verweren dan een materiaal waar geen kalk als bestandsdeel is zit. Corbeel & Greven specialiseert niet alleen in het plaatsen van nieuwe grafmonumenten; ook voor het onderhouden en renoveren van een bestaand graf kunnen zij u van dienst zijn.

Onderhoud op locatie
Wanneer een graf nog in goede staat is en alleen wat onderhoud nodig heeft, kan dit in de meeste gevallen gewoon op locatie gebeuren. Zo is het bij goede weersomstandigheden in de zomer mogelijk om de belettering van het grafmonument opnieuw te laten lakken. De medewerkers van Corbeel & Greven kunnen het graf ook op locatie reinigen om de oorspronkelijke kleur zo goed als mogelijk te herstellen. Mits het niet té verweerd is. "Wanneer een grafmonument in slechtere staat is, zal het nodig zijn om het weg te halen en het in de fabriek machinaal te laten schuren voor het mooiste resultaat", aldus Harrie ten Vregelaar van Corbeel & Greven. Zo zijn veel oude graven gemaakt van Belgisch hardsteen wat kalkhoudend is. Door enkele millimeters van de toplaag af te schuren is dit zeer goed te herstellen en zal het monument er daarna weer "als nieuw" uitzien voor de komende jaren.

Verzakkingen
Oudere graven kunnen aan verzakking onderhevig zijn. Mits een eventuele betonfundatie in goede staat is, kan het graf opgehoogd worden om dit weer waterpas te maken. Soms kan het noodzakelijk zijn om, wanneer dit niet gebeurd is in het verleden, 4 hoekpalen te plaatsen. Deze palen zijn rond 14 cm en 180 cm in lengte en gaan schuin de grond in onder de fundatie. Dit geeft een goed en duurzaam resultaat, vaak zal het monument daarna echt niet meer verzakken. Aan de hand van een foto kan Corbeel & Greven vaak al een goede schatting geven van de kosten en mogelijkheden om een verzakt graf te herstellen. U kunt dan bijvoorbeeld ook gelijktijdig grind of een bloemenperk laten vervangen door een onderhoudsarme granieten dekplaat.

Passend advies
Corbeel & Greven geeft u graag een passend advies over de mogelijkheden voor het onderhouden en herstellen van een graf. Ook voor andere monumenten zoals urnen kunnen zij u van dienst zijn. Corbeel & Greven is gevestigd aan De Greune 32a in Haaksbergen. Bel met 053-574 33 43 of kijk op: www.corbeel greven.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker