<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195307&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Genieten van klassiek op de Oude Markt

ENSCHEDE - Deze vrijdag 5 juli verzorgt het Orkest van het Oosten onder leiding van maestro Enrico Delamboye een gratis toegankelijk openluchtconcert op de Oude Markt.

Geniet in de sfeervolle ambiance van het gezelligste plein van Enschede van een programma bomvol klassieke evergreens. Op het programma staat overbekende muziek van onder andere Rossini, Grieg, Brahms en Bernstein. Als grote finale à la Last night of the Proms, speelt het orkest op deze midzomeravond 'Land of Hope and Glory'. Met dit gratis toegankelijke en heerlijk vrolijke concert wordt een muzikale zomer in Enschede ingeluid.

Programma
Het programma bestaat uit werken als de Ouverture uit Rossini's De barbier van Sevilla, Morgenstimmung van Grieg, de Candide-ouverture van Bernstein en de Nocturne uit Felix Mendelssohns Midzomernachtsdroom. Dirigent Enrico Delamboye haalt met zijn ontwapenende performance het beste uit het orkest en de presentatie is in handen van Nicolas Mansfied, directeur Nederlandse Reisopera.

Laagdrempelig
"Dit laagdrempelige klassieke concert is een mooie toevoeging aan het programma in de stad en een sfeervol muzikaal begin van de zomer", aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. "Het Orkest van het Oosten is het symfonieorkest van en voor iedereen in deze provincie. Publiek dat ons niet opzoekt in de concertzaal, maar wel houdt van klassieke muziek, kan met zo'n openbaar buitenconcert ook van ons symfonieorkest genieten", aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten.

Zitplekken
Er zijn ruim 600 gratis zitplekken. Het is niet mogelijk om deze te reserveren. Daarnaast is een beperkt aantal tafels beschikbaar incl. een speciaal klassiek arrangement van restaurant Novi met een aanbod van Italiaanse lekkernijen en bijpassende wijn. Het programma duurt van 20.30 tot 22.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.uitinenschede.nl/klassiek.

Over het orkest
Orkest van het Oosten, ook wel bekend als het huisorkest van televisieprogramma Maestro, is een graag geziene gast op diverse podia in Nederland. Het orkest staat midden in de Overijsselse samenleving en verzorgt klassieke muziek voor iedereen, binnen en buiten de concertzaal. In de zomer van 2019 fuseert het Orkest van het Oosten met Het Gelders Orkest en gaan zij samen als één organisatie verder.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195307&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195345&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195318&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhaaksbergen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=748" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>